Get Adobe Flash player

Kako odabrati veo za vjenčanje?

01Veo na vjenčanju je lijep svadbeni dodatak. Nekada davno mladenke su nosile veo prekrivajući lice tako da zli duhovi, za koje se vjerovalo da su prisutni na vjenčanju, nisu mogli vidjeti njeno lice i tako joj nauditi. Tada su i djeveruše bile odjevene isto kao mladenka, da bi se zli duhovi zbunili i ne bi znali koja djevojka je mladenka. Ali sada, maknimo sve tradicije i praznovjerja na stranu i zaključimo da veo izgleda vrlo elegantno.

 

Kakav biste veo trebali nositi? To sve ovisi o vašem stilu i ukusu. Ne odgovara svaki veo svakoj haljini, zato odaberite haljinu prije nego što odaberete veo. Iako Vam se sviđa neki određeni veo u kombinaciji s haljinom možda promijenite mišljenje pa se odlučite za veo koji Vam na početku uopće nije bio na umu.


Kada ćete birati veo, pokušajte složiti svoju kosu slično kao što će biti na dan vjenčanja. Tako ćete dobiti bolju ideju što da učinite, možda ćete se odlučiti za promjenu frizure, a možda izaberete neki drugi veo.

02

 

Postoji nekoliko vrsta velova. Jedan od njih je kratak veo koji se nosi sa šeširom ili tijarom. To je najčešće veo samo od tila, da se kroz njega može vidjeti. Također se možete odlučiti za dugim velom u cijelosti izrađenim od čipke ili od tila. On može dosezati do pola leđa ili biti jako dugačak da se vuče za Vama dok idete u crkvi prema oltaru. Dugačak veo možete skinuti kad uđete u restoran ili ga jednostavno podići gore. Najvjerojatnije ćete ga željeti skinuti.

Ako želite na vjenčanju nositi veo cijeli dan, odlučite se za nešto kraći i lakši. ​​ Velovi od tila su savršeni, jer su tako lagani i prozračni. Čak ćete se osjećati kao da ga nemate na glavi.

 

03

Pokušajte uskladiti boju haljine i vela. Nemojte da Vam se dogodi da imate bijelu haljinu s krem bojom vela. To će jako odudarati jedno od drugog. Posavjetujte se sa stručnjacima u salonu.

Zabavite se odabirom vela. To je jedini dan u životu kada ćete moći nositi takav lijep ukras na glavi. Odaberite ga s pažnjom i sačuvajte nakon vjenčanja za uspomenu ili za generacije koje dolaze. Dobra kemijska čistionica može vam pomoći da ga lijepo očistite i složite.

 

04

foto_kutak_468x80_02