Get Adobe Flash player

Savjeti fotografa – 2. dio

-Kod mladenke

01Kao i kod mladoženje, snimatelj i fotograf će doći ranije kako bi slikali mladenku dok se sprema, te napravili nekoliko fotografija s kumom i roditeljima.

Isplanirajte mjesto na kojem ćete dočekati mladoženju i njegove goste. Najpoželjnije bi bilo da to bude u dvorištu, ispred kuće ili zgrade, a ne negdje u skučenom prostoru hodnika. Tako će svi biti u mogućnosti vidjeti ceremoniju prosidbe, a i moći će se lijepo snimiti. Pravila za uređenje dvorišta, ukrašavanje, dočekivanje i posluživanje su ista kao i kod mladoženje.

 

02

Prilikom prosidbe, u pravilu, nastaje sveopća gužva i za snimatelja je jako teško snaći se u takvoj situaciji u kojoj malo tko o njemu vodi računa. Zato Vam savjetujemo da zamolite domaćina koji će predati mladenku, kao i kuma koji će je prositi da ne okreću leđa kameri.

 

03

 

Mladenku u njenoj sobi "čuva" kuma i dovodi je ocu ili nekome drugome zaduženom da preda mladu. Kada je isprošena, mladoženja joj predaje buketić, ljube se i potom zajednički odlaze sjesti za svadbeni stol. Mladenku obavezno vode sa desne strane. Sve dame se isto tako vode sa desne strane partnera.


Iz kuće obično najprije izlaze gosti, a tek potom mladenci s kumovima. Do crkve ili nekog drugog mjesta gdje će se održati čin vjenčanja, mladenci se mogu voziti zajedno ili odvojeno. Ako se vozite odvojeno, u pravilu se mlada vozi sa svojom kumom, a mladoženja sa svojim kumom. Preporučamo da krenete ranije, kako ne biste zakasnili, zbog prometa. Ukoliko dođete dosta ranije imat ćete vremena napraviti nekoliko lijepih fotografija prije ceremonije vjenčanja. Za buket na automobilu ne odabirite prenježno cvijeće (savjetujte se s cvjećarom) koji će odmah uvenuti, a zimi se i smrznuti.

 

04

 

Molimo vas da nikuda ne izlazite dok ne stignu snimatelj i fotograf  spremni da to snime. Oni moraju isto kao i vaš vozač naći parkiralište, pa dok stignu do vašeg automobila jednostavno trebaju malo vremena. U pravilu se oni malo požure ispred kolone svatova tako da Vas najčešće već čekaju spremni.

 

05

 

foto_kutak_468x80_02