Get Adobe Flash player

Savjeti fotografa - 1. dio

– Kod mladoženje

01Ekipu koja je zadužena da zabilježi svaki trenutak vašeg najsvečanijeg dana, u pravilu čine dvije osobe, snimatelj i fotograf.
Kada ekipa stigne, prije početka snimanja,  pozdravit će se s mladoženjom i njegovom obitelji. Zatim će izaći kako bi prvi kadar započeli sa detaljima uređenja eksterijera.

Prije dolaska gostiju i naručenog snimatelja ukrasite ulazna vrata, kao i ostala zgodna mjesta u kući i oko kuće (ograda, balkoni i sl.). Njihovo uređenje doprinosi stvaranju ugođaja i izvrstan je uvod u svečani događaj.

 

02

Imajte na umu da visoke aranžmane cvijeća stavite iza gostiju, a oni niski neka budu na stolu tako da se mogu snimiti uzvanici koji su za stolom.

Imate li mali prostor, a očekujete veći broj gostiju, razmislite o tome da ih dočekate sa "švedskim stolom", pa neka se svatko posluži čime želi.

Prije polaska po mladenku fotograf i snimatelj će iskoristiti priliku i zajedno s mladoženjom i njegovim kumom napraviti mali foto session, čiji će se kadrovi kasnije koristiti za izradu spota.


03

Snimanje je kreativan proces u kojem je za uspjeh i zadovoljstvo potrebna i puna suradnja mladenaca, ali to ne znači da svi moraju biti strogi i ukočeni, naprotiv prepustite se ugođaju slavlja i zabave, budite spontani i opušteni.


U takvom okruženju nastaju spontane i duhovite fotografije, nabijene strašću i pozitivnom energijom.

 

04

 

foto_kutak_468x80_02