Get Adobe Flash player

Kako izabrati svadbenu tortu?

tortaDa li ste razmišljali o svadbenoj ceremoniji bez svadbene torte? To je teško i zamisliti. Mi ćemo Vam pomoći kako da lakše odaberete tortu za Vaš najsvečaniji dan.


-Možda će Vam izgledati jednostavno izabrati svadbenu tortu, ali kada krenete birati shvatit ćete da je vrlo zahtjevno izabrati pravu tortu.

-Raspitajte se o slastičarnicama koje rade svadbene torte. Neka Vam u tome pomognu prijatelji, rodbina, časopisi, internet… Nazovite slastičarnice i zakažite sastanak kako biste vidjeli njihovu ponudu i čuli prijedloge.

-Kako Vas ne bi iznenadio veliki trošak odmah se raspitajte za cijenu.

-Torta je skoro jedina stvar koju nećete i ne možete vidjeti prije vjenčanja, tako odmah recite sve svoje želje, a bilo bi dobro da i donesete sliku neke torte koja Vam se sviđa.
Isprobajte neke torte koje su u ponudi slastičarnice, kako Vaša torta ne bi bila samo lijepa već i ukusna. Uzmite u obzir da ne vole svi gosti jednu vrstu torte, tako da možete kombinirati nekoliko okusa, npr. svaki kat je druga vrsta (ako je torta na nekoliko katova).

-Pitajte ih da li daju sve ukrase za tortu (mladenci, živo cvijeće, vatromet, ili nešto drugo što vi već želite), ako ne daju obavezno pitajte do kada to morate donijeti.

-Raspitajte se i za ostale kolače. Slastičari najbolje znaju koliko je kolača potrebno za određen broj ljudi.

-Ako mislite kolače dijeliti gostima raspitajte se i za kutije za kolače. Najvjerojatnije ćete ih morati sami nabaviti, ali možda se možete dogovoriti da Vam nekoliko kutija napune za one prve goste koji odlaze, kako ne bi morali skupljati kolače po stolovima i tako ostaviti goste da čekaju.

-Dogovorite se o uvjetima plaćanja. Neke slastičarnice Vam dozvoljavaju da sve platite dan ili dva nakon ceremonije, što je dobro ako sami plaćate svadbu i ovisite o svakoj koverti. Uostalom to je dobro i zbog toga što „robu“ plaćate nakon što ste je dobili i vidjeli da li je sve u redu, a ne unaprijed.

-Većina slastičarnica same obavljaju dostavu torte i kolača. Dajte im točnu adresu gdje želite da Vam dostave i vrijeme kada želite. Ako morate sami dostaviti sve, organizirajte prijevoz.

foto_kutak_468x80_02