Get Adobe Flash player

Odabir restorana

odabi_restoranaOdabir lokacije svečane svadbene večere je najzahtjevnija odluka koja je pred budućim mladencima. To će vjerojatno biti najskuplja stavka u cijelom vjenčanju. 

Planirate li svečanu večeru u nekom restoranu, trebat će vam sigurno puno više novaca nego ako se odlučite na zabavu u dvorištu sa hranom pripremljenom kod kuće.

Ako ste se odlučili za restoran, krenite što prije u potragu, jer su oni najbolji  brzo rasprodani.

Što nam je važno za odabir restorana?

- Veličina prostora - da li je restoran prevelik za broj gostiju koje planirate pozvati (smiješno je vidjeti 50-ak gostiju u restoranu koji prima npr.400. Često se događa da vam takav prostor ne žele iznajmiti za takav mali broj ljudi, ili je uz vas u restoranu još netko)

-da li je restoran premali za broj gostiju koje planirate pozvati      (nije baš ugodno kad se gosti tijekom plesa sudaraju ili se ne mogu ni pomaknuti na stolici jer su stolice nabijene jedna na drugu)

- Parking - ako je ikako moguće gosti bi vam bili zahvalni kad bi imali osiguran parking, a ne da moraju kružiti susjednim ulicama i tražiti parking

- Privatnost - pokušajte saznati da li se taj dan u restoranu/hotelu održava još neka proslava.

Nakon ovoga je izbor već sužen i možete krenuti u potragu. Spremite se na susrete s vlasnicima/voditeljima restorana. Budite opušteni i nemojte se bojati reći sve što želite i ne dajte se nagovoriti na nešto što ne želite. Oni su tu zbog vas, a ne vi zbog njih.

Razlozi zbog kojih bi trebali odustati od određenog restorana:

-          ako je restoran prljav i neuredan

-          ako se od vas traži da unaprijed platite akontaciju višu od 50% ukupnog troška restorana

-          ako ne žele napraviti pisani ugovor s vama

-          ako ne žele neki vaš određeni zahtjev staviti u ugovor

-          ako vam se jednostavno ne sviđa osoba s kojom se dogovarate

foto_kutak_468x80_02