Get Adobe Flash player

Glazba na vjenčanju

 

Najvažniji dio u organizaciji vjenčanja je pravilan odabir glazbe. Ona je ta koja održava dobro raspoloženje i podiže atmosferu do jutarnjih sati. Većina Vas će odmah pomisliti na klasičan band za vjenčanje, međutim to nije jedina glazba koju ćete angažirati za svoje vjenčanje.

Najsvečaniji dio svakog vjenčanja, je sam čin vjenčanja. Bilo da je to u crkvi ili negdje na otvorenom u prisutnosti matičara. Za taj čin izaberite ženski ili muški vokal u pratnji instrumenata kao što su  harfa, violina, flauta, a u crkvi i orgulje.

Većina mladenaca se odluči za tamburaše koji će zabavljati goste kod kuće, no isto tako, ako ne volite takvu vrstu glazbe, izaberite jednog glazbenika na klavijaturama koji će laganom glazbom zabavljati prisutne.
Kada odabirete band za vjenčanje, obratite pažnju na broj gostiju na svadbi. Ako imate veće vjenčanje nemojte izabrati duo, ali isto tako i za malo vjenčanje (30-ak gostiju) klasičan band od 5 članova će biti previše, a i preskupo.
Dogovorite se s članovima banda kakvu vrstu glazbe želite, te obavezno onu koju ne želite, ali nemojte biti „sebični“ i misliti samo na sebe, probajte udovoljiti većini. Većina bandova zna gotovo svu vrstu glazbe, te ako ste ih slušali na nekom vjenčanju i nisu Vam se svidjeli jer nisu svirali ono što Vi volite, ne znači da ne znaju svirati i Vašu vrstu glazbe. Obratite pažnju na kvalitetu svirke, te način na koji su zabavljali goste.


Nemojte dozvoliti da netko od gostiju „terorizira“ sve ostale svojim željama i plaćanjem pjesama. Dogodit će Vam se vjenčanje kakvo niste željeli. Probajte takve stvari dogovoriti prije samog vjenčanja s članovima banda.
Osim klasičnog banda, vrlo popularan način zabave na vjenčanju je i DJ. DJ je vrlo dobro rješenje za manje svadbe. Prednost DJ-a je, da će se teško dogoditi da neku pjesmu neće znati.

Svakako dogovorite s glazbenicima dužinu pauza na svečanosti. Ako je ona preduga, atmosfera pada i gosti se lagano „uspavaju“, a Vi želite da se o Vašem vjenčanju priča još jako dugo kao o najboljem tulumu u gradu.

foto_kutak_468x80_02