Get Adobe Flash player

Vjenčanje na Valentinovo

01Legenda kaže …  Jednom davno, u Rimu, živio je svećenik Valentin. U to vrijeme car je bio Klaudije I. koji je naredio svim vojnicima da se ne smiju ženiti niti zaručivati. Smatrao je da oženjeni vojnici neće htjeti ići u rat i boriti se, nego će radije ostati kod kuće sa ženama i svojim obiteljima.

Careva odluka se mora poštovati, tako da su svi svećenici odlučili da neće vršiti obred vjenčanja. Svećenik Valentin, nije želio poslušati carevu zapovijed te je tajno održavao obrede vjenčanja mladih i zaljubljenih parova koji željeli stupiti u brak. Kada su vlasti to saznale, uhvatile su svećenika Valentina i bacile ga u tamnicu, te mu 14. veljače odrubili glavu. Narod ga je nakon smrti proglasio svecem, te se dan njegove smrti slavi kao dan Sv. Valentina. Postoji još nekoliko legendi o Valentinovu, ali najvjerojatnija je ova u spomen na svećenika Valentina.

 

Mnogo je parova koji žele baš na Dan zaljubljenih započeti jedan novi život, život u braku, pun ljubavi. Ako se odlučite za vjenčanje na Valentinovo, neka vam sve bude u znaku ljubavi i prekrasne crvene boje.

02

03

04

foto_kutak_468x80_02