Get Adobe Flash player

Savjeti za mladence

Photo session na dan vjenčanja ili…

01

Mnogi mladenci prije vjenčanja razmišljaju kako na dan vjenčanja neće imati vremena odraditi lijepi photo session, te da će biti pod velikim stresom. Njihove želje su tada da je to najbolje odraditi nekoliko dana poslije vjenčanja.


Fotografiranje nakon vjenčanja traži neke dodatne troškove. Ukoliko je haljina iznajmljena za dan vjenčanja, potreban je i dodatni trošak za novi najam za neki drugi dan kada biste se fotografirali. Tu je još i trošak šminke, frizure, fotografa i snimatelja ukoliko se niste dogovorili da bude u cijeni fotografiranja vjenčanja.


Može se dogoditi da Vam na dan vjenčanja bude prekrasno vrijeme, a taj dan poslije pada kiša i bez obzira što imate cijeli dan vremena, ograničeni ste lokacijama za fotografiranje.

Read more...

Nešto staro, nešto novo, nešto posuđeno, nešto plavo…

01Ovo je jedan od najpoznatijih svadbenih običaja koji se prakticiraju na vjenčanjima.
To datira iz viktorijanskog doba i svaki dio izreke predstavlja jedan dio vjenčanja.

Read more...

Najpraktičnije ljetne svadbene frizure

01Ljeto je prekrasno doba godine i baš zbog toga sve više je vjenčanja ljeti. No koliko god lijepo bilo to godišnje doba, veliki problem stvara nam baš ono najljepše: sunce i vrućine.

Read more...

Kiša na vjenčanju

01Prije nekoliko mjeseci, kada ste dogovorili termin vjenčanja, mislili ste da je kraj proljeća idealno vrijeme za to. Dani su duži, vrijeme je toplo ali opet ne prevruće kao usred ljeta, sve je zeleno i rascvjetano.

Read more...

Trudna i lijepa na vjenčanju

01Vjenčanje ti se činilo kao nešto o čemu nećeš tako skoro razmišljati, no dogodilo se nešto neplanirano. Ostala si trudna! Nakon što si podijelila sretnu vijest sa svojim zaručnikom i nakon nekoliko suza radosnica što ćete postati roditelji, slijedi jedno veliko pitanje. Vjenčanje? Nakon tog velikog postavlja se puno manjih: Kako to sve organizirati na brzinu? Kako ću izgledati trudna u vjenčanici? Da li da to napravimo kada se dijete rodi?

Read more...

Malo ili veliko vjenčanje

01Nakon romantične prosidbe, dolazi na red i razgovor o vjenčanju. Prvo pitanje je „Koliko ljudi ćemo pozvati?“ Odgovor na to pitanje je i početak od kuda krenuti, tj. koliki restoran Vam treba. Mnogo je mladenaca koji u toj prilici slušaju roditelje, jer budući da je velika obitelj ne bi bilo u redu da se ne pozovu svi ili opet nemate veliku obitelj pa roditelji misle da nema potrebe zvati previše prijatelja i da Vam je malo vjenčanje sasvim dovoljno.

Read more...

Šatori na vjenčanju

01Danas su sve popularnija vjenčanja na otvorenom, a to onda zahtijeva i odabir šatora koji će gostima dobro doći da se zaštite od nepovoljnijih vremenskih uvjeta. Šatori su puno fleksibilniji od postojećih objekata jer vam daju više mogućnosti u odabiru mjesta vjenčanja.
Kada se planira vjenčanje na otvorenom, vrlo je važno izabrati dobar šator.
U današnje vrijeme za neke šatore ne biste ni rekli da su šatori. Drveni pod, za lakše plesanje, prozori, rasvjeta, klimatizirani prostor, samo su neki od detalja koji će vam dati osjećaj da ste u zidanom objektu.

Read more...

Glazba na vjenčanju

 

Najvažniji dio u organizaciji vjenčanja je pravilan odabir glazbe. Ona je ta koja održava dobro raspoloženje i podiže atmosferu do jutarnjih sati. Većina Vas će odmah pomisliti na klasičan band za vjenčanje, međutim to nije jedina glazba koju ćete angažirati za svoje vjenčanje.

Read more...

Vjenčanje na Valentinovo

01Legenda kaže …  Jednom davno, u Rimu, živio je svećenik Valentin. U to vrijeme car je bio Klaudije I. koji je naredio svim vojnicima da se ne smiju ženiti niti zaručivati. Smatrao je da oženjeni vojnici neće htjeti ići u rat i boriti se, nego će radije ostati kod kuće sa ženama i svojim obiteljima.

Read more...

Najpopularnije pjesme za prvi ples na vjenčanju

 

01Datum je određen, restoran „kaparen“, prstenje čeka u prekrasnoj kutijici, vjenčanica i odijelo kupljeni, band rezerviran, pozivnice podijeljene … sve je dogovoreno!

Razgovarajući  s mladencima, često dolazimo do te teme … Na kraju razgovora, kad mi kažu da su sve riješili i dogovorili, ponekad ih upitam „Da li ste razmišljali o prvom plesu? Na koju biste pjesmu htjeli zaplesati?“.

Read more...

Zima, Božić, vjenčanje …

01Zima nije baš previše popularno godišnje doba za vjenčanja. Hladno je, dani su jako kratki, ako ima snijega, stvara nam probleme s čišćenjem i bljuzgom. Isto tako ne možemo si priuštiti preotvorenu vjenčanicu jer ćemo ju morati pokriti s kaputom ili bundom. Ima još dosta razloga zbog kojih ne biste imali vjenčanje u ovo doba godine, ali mi ćemo navesti samo dobre strane vjenčanja zimi pa možete vidjeti da to i nije tako loše.

Read more...

foto_kutak_468x80_02