Get Adobe Flash player

Kršenje tradicije…

tradicijaNaše vjenčanje će biti tradicionalno (ako ćemo ići na neko kategoriziranje).

Oboje krećemo na vjenčanje iz roditeljskih domova, vjenčati ćemo se u crkvi, imat ćemo prvi ples, rezanje torte,…većinom sve ono šta se od tradicionalne svadbe i očekuje.  Ipak, u nekim stvarima ćemo zaobići tradiciju. Što zbog nekih osobnih uvjerenja, što jednostavno zbog vlastitog ukusa.

Odlučili smo reći NE slijedećem:

- Nećemo imati klasično djevojačko i momačko veče. Nekako mi to nema smisla. Nije da sam šiparica koja nikada u životu nije vidjela golog muškarca pa da moram plaćati stripera kako bih se čudila visuljku među nogama. Ne smatram da će se udajom nešto promijeniti u mom životu (osim prezimena) pa da mi treba ta zadnja prilika za nekim isforsiranim provodom.

- Kada moj dragi dođe po mene ne želim da me kupuje. Nekako se grozim na pomisao na kupovanje mladenke. Znam da je to ostalo iz starih vremena kada se davao miraz i da je sve to zapravo sada ostala neka simbolika ali ja nisam na prodaju i ne želim da me se kupuje.

- Iako ću u kosi imati veo neću ući u crkvu pokrivenog lica. Jednostavno ne vidim smisao tome. Čemu se skrivati? Ako ću već dati novac za frizuru i šminku neka ih barem svi vide Smile

- Neće biti skidanja podvezice. Zavlačenje pod haljinu ćemo obaviti u privatnosti svoje spavaće sobe.

- Neću se presvlačiti nakon ponoći. Vjenčanica dođe malo preveliku svotu da bi je imala par sati i onda se presvukla.

Pa zapravo i nije da smo puno zaobišli tradiciju. Samo smo je malo prilagodili sebi.

foto_kutak_468x80_02