Get Adobe Flash player

Kako uštediti na sitnicama…

kolaciAko se na vjenčanje na tren prestane gledati s one romantične strane i uključi se doza realizma, ispada da je to zapravo jedan jako dobar biznis. Bilo što da kupujete, ako spomenete da je za vjenčanje, cijene automatski rastu. S obzirom na ekonomsko stanje u kojem trenutno živimo, mislim da su rijetki sretnici koji imaju pripremljen keš za svadbu. I onda se dođe do zaključka da se s malo truda i kombiniranja može doći do poprilične uštede.

Teško da možete utjecati recimo na cijenu stolice u restoranu (mada i tu je raspon cijena i više nego značajan) ali skoro na svemu drugome se može proći povoljnije a da niste zakinuti ni za što.

Kod nas se ušteda sastoji od samostalne izrade pozivnica, zahvalnica i kitica. Dobro, možda to u mom slučaju i nije toliko stvar uštede, koliko neki kontrol freak, koji se probudi u meni po tom pitanju jer sam uvjerena da je to nešto što mi nitko neće odraditi na način na koji bih ja sama. Kolače za dijeljenje ćemo peći doma. Kad se sve zbroji i oduzme ušteda će biti kojih 500-tinjak kuna. Kad se krene gledati sa strane, pa što je 500 kuna u odnosu na cijeli iznos svadbe i nije puno ali ima puno puta takvih sitnica na kojima se može uštedjeti 500-tinjak kuna. Za doček gostiju ćemo hranu spremiti doma, nećemo naručivati catering. Mašne i ostale ukrase za aute i salu ćemo isto tako raditi doma…

Sve su to sitnice koje možda i nisu neki, ne znam koliki, iznos ali kada se sve zbroji dođe se do uštede u visini recimo fotografa ili muzike.

foto_kutak_468x80_02