Get Adobe Flash player

Kada XXL mladenka traži vjenčanicu u XS svijetu...

dnevnik-haljinaZa početak da Vam priznam jednu stvar...znači ja sam ono šta bi amerikanci nazvali plus size girl ili kak bi se kod nas reklo“ ima me“. S obzirom da živimo u vremenu kad je broj 42 najveći broj koji se može naći u dućanima neću vam ni reći koliku fobiju sam imala od same pomisli da moram ići tražiti vjenčanicu s obzirom da je 42 daleko od mojeg broja.

Proganjale su me razne noćne more i strahovi da ću biti prisiljena vjenčati se u vreći ili nekoj improvizaciji koja će biti sve samo ne moja vjenčanica iz snova a zapravo kad malo bolje razmislim jedan od glavnih razloga radi kojeg si želim svadbu je upravo onaj trenutak kada će me moj dragi prvi put ugledati u vjenčanici. Ne znam, možda živim u svijetu bajke ali želim kada me taj tren ugleda da se ponovno zaljubi u mene i da me vidi u predivnoj haljini s velom u kosi a ne u nekoj vreći.

Bogu hvala na internetu i forumima. Na njima saznaš svašta pa tako i da pronaći veliku vjenčanicu i nije nemoguća misija, da nisi jedina cura imponzantnih mjera i da vreća nije jedina solucija ako nosiš veliki broj.

Kako smo mi i samu organizaciju svadbe počeli salom a ne odabirom banda (kojeg btw još uvijek nemamo) tako sam i ja među prvim stvarima otišla u potragu za vjenčanicom iako to večina cura ostavlja za kraj. Htjela sam si ostaviti za backup dovoljno vremena ako ću biti prisiljena šivati vjenčanicu ili naručivati preko ebaya ili sličnih stranica.

I tako smo jedno popodne poslije posla sjele u auto moja mama, kuma i ja i put salona. Ušla sam u salon s nekom svojom vizijom idealne haljine i puna skepse da nemaju ništa u mom broju. E pa ljudi moji dragi, kupovina vjenčanice nije potraga za trapericama u velikom broju jer koliko god ćete se ubiti da nađete velike traperice s vjenčanicom je puno, puno lakše. Pogotovo ako naiđete na ljubaznu prodavačicu koja je spremna pokazati vam sve haljine koje ima u salonu a za koje postoji ikakva šansa da uđete u njih i koja je spremna provesti s vama poprilično vremena da Vas uvuče u sve te haljine i pokaže vam da ipak možda ono šta se si zamislili i nije idealan kroj za Vas ali da ipak postoje haljine (i to prave haljine ne vreće) u kojima možete imati struk kojeg inače nemate, da možete imati ravan trbuh iako zapravo imate škembu i da možete imati sise koje inače ne možete ni povećalom naći...

Proba je počela mojom vizijom idealne haljine. Ne moram Vam ni pričati da ono šta sam si ja zamislila nije bilo ni približno lijep prizor kad sam navukla na sebe. A onda nakon par haljina probala sam onu za koju je prodavačica rekla da misli da će mi dobro stajati. I imala je pravo. Ispalo je da i XXL cure mogu imati predivnu vjenčanicu i bez da je naručuju iz Kine ili nemam pojma  od kud ili je šivaju kod nas po nekoj nebuloznoj cijeni.

Zapravo je ispalo da sam haljinu našla u jedno popodne i to u prvom salonu. Istina kroz par tjedana idem po nju (mamina želja da stoji doma kod nje do svadbe a ne u salonu) pa ću priupitati da li postoji šansa da malo promjenim neke stvari na njoj s obzirom da haljinu nisam iznajmila nego kupila pa realno mogu raditi s njom što želim ali ako ispadne da moje zamisli i nisu izvedive ipak imam svoju haljinu iz snova :-)

foto_kutak_468x80_02